dikili kaya yakin cekim fotolari

Kervan07

Vip Üye
Cevap: dikili kaya yakin cekim fotolari

dikili taş dersek mezarlık alanı başlangıcı olabilir eski mezarlık varmı ikincisi buranın yanında mezar olur üçüncsü gözetleme taşı diyelim yolu yada çeşmeyi bulman lazım özellikle 3 yol çatalını biraz uzak olabilir kurtsa yine yola bakar diğeride kendi mezardır

çalkaya28 ustam evet burasının hemen yukarısındaki düzlük tamamen mezarlık alan..eski uygarlıklara ait.

burda en çok dikkat çeken tek dikili kaya...diğer dikili kayalar bu kadar simetrik değil..

buraya çıkan yolun başında çeşme,ahlat ağacı ve eski konularımda da paylaştığım dere kenarı 3 kaya var...

teşekkürler güzel yorum için..allah her daim yardımcınız olsun..

Kervan07

Vip Üye

bence walkman olayı yakalamış. gerisini getirmek kervancıya kalmış. kırmızı halıdan bir çık hele usta. adına bırakılan mesajı bir oku.

karşıda 2 dere birleşiyormu? birleşiyorsa orada dikkat çeken emare özellikle taş?

bir yığma var gibi? foto yanıltıyorda olabilir.

belki aslan değil de kurt ise inine bakıyorda olabilir, ama büyük ihtimalle avına bakıyo da olabilir.

top sende göz kırp

selam harbici ustam iyisinizdir inşallah..

bakıyorumda bana yine bir ton ödev çıkmış..çalış çalış bitmez bu ödev:(

ustam konumuza gelecek olursak bu tarz ve aynı büyüklükde bu bölgede bir çok kaya var. muhtemelen eski konularımda da paylaşmışımdır..yine bu kayaya çok uzak olmayan yaklaşık mesafeleri 50-100mt aralıklarla yılan kaya,kartal kaya,kertenkele kaya,yunus kaya,balık kaya ve benzetemediğim bir kaç kaya daha var..bunların hepsi heykel gibi..

bu dikili kayanın hemen aşağısındaki dere omega yapıyor ve omeganın içinde farklı dikkat çeken bir kaya var..omeganın dışında ise minare gibi kaya var..minarenin olduğu arazi 300mt uzunluğunda kireç taşı mağaralar var..

şimdi ustam sizin resimde in varmı sorusuna gelince; bu kurt veya aslan kayanın baktığı yerin tam üzerinde kartal kaya var..sizin işaretlediğiniz yerde bir kurt girecek kadar in var..ama derinliğini ve nereye çıktığını bilmiyorum fazla kurcalamadım..

yığma olabilirmi sorusuna gelince orada yığma yok ama bu dikili kayanın tam yukarısındaki düzlükde yığma var..

kuru ve sulu derenin birleştiği yer bu kayanın baktığı istikametde..ciziminiz doğrudur ustam(alkış)(alkış) ama tam oradaki mezar açılmış içi boş..ilerleyen zamanda oranın resimlerini paylaşacağım inşallah..

kırmızı halıdaki basamaklardan çıktım ama aklımda sizin söyledikleriniz olmadığı için sadece foto çektim..birdahaki sefere detaylı incelerim inşallah..

güzel yorum ve cizimler için çok teşekkürler harbici ustam..elinize emeğinize sağlık..

yorumlarını esirgemeyen tüm ustalara teşekkür ederim(alkış)(alkış)(alkış)

adamali

Kullanıcı

bence bu cizdiğim kaya asıl giriştir..kapak gibi duran kayanın sol tarafı horasan sıva ile sıvanmış. kayanın sağ tarafında görüldüğü gibi yosun yok.buda demek oluyorki orasını kapatan başka bir kaya varmış ve yakın zamanda altındaki toprağın kayması ile aşağıya düşmüş..sağ altdaki yuvarlak içine aldığım yer içeriye kadar gidiyorsa muhtemelen hayvanlar yağmalamışlardır özelliklede tilkiler.mezarlık bir alan ve çok daha değerli yerlerin vardır..

selamlar saygılar:)

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

bahsi geçen kayalar uzaktan bakınca hayvan la benziyor diyorsun ozaman orası cok zengin muhit hemde yeraltı şehri mezarlık var ama altıda dolu birde kuyu var kurt nereye bakıyor orayı iyi irdele

Üst Alt