Mrblr dostlar.Dün yine bi gezisine cıktık.
Bir arkadasımızın köyüne gittik.ÇAmura battıgımız icin arazide keşif imkanımız olmadı maalesef.
ÇAmurdan kurtulduktan sonra köyün girişi sayılabilicek bir yakınlıktaki noktada şifalı su denilen bir kaynak suyuna gittik.
Kaynak suyuun yanında bir mezar mevcut.Aynı zamanda değirmen varmıs lakin yıkılmıs hemen yanıbasında.
Ayrıca arkadasın söyledigine göre ermeni kilisesi var köyde ve samanlık olarak kullanılıyormus.Gi,dip görme şansımız olmadı maalsef.
Lakin emareler beni şüpheye sevk etti.
Kaynak suyu,mezar,degirmen,kilise.
Bunların birarada oluşu bu konuyu acmama nedendir.
Ayrıca bir söylentiye göre ; burada ermeni devletinin kurucu cumhu8rbaskanı adamın bu köyde büyük bir evi oldugu ve tamamen yıkılıp temizlendigi söylendi.
Bu sahıs bugünki ermeni devletinin kurucu imiş.
Ermenistana göç etmiş o zamanlar.
Köyün ilerisinde de yakında akarsu var ve akarsu kenarlarında tepecikler mevcut.
Arazi düz ve etrafta yüksek tepelerde mevcut.
Asıl konu bu kaynak suyu yanındaki mezardır.
Gps yardımıyla mezarın yön tayinini yaptım.Fotografları ekliyorum.
Mezar dogu-batı yönünde gibi şu haliyle.Belki biraz oynama olmustur mezarda.
Hikayesi var mezarın; 50 yıl kadar önce köyden biri mezarı sahte diyerek ayak altında kalmasın diyip kırıp dökmüş.O gece felç olmus ve rüyasında mezardaki sahıs ''mezarımı derle topla düzelt bende seni düzelteyim'' demiş.
Sahıs mezarı ertesi gün şugünki haline getirip toparlamıs ve sonra felci düzelmiş.
O yuzden şehit mezarı diyorlar köyde bu mezara.
İşşaret,yazı vs göremedim bu alanda.
Bu uydu görüntüsü.Siyah daire icine aldıgım üstteki nokta suyun ve mezarın oldugu kısımdır.
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
Bir arkadasımızın köyüne gittik.ÇAmura battıgımız icin arazide keşif imkanımız olmadı maalesef.
ÇAmurdan kurtulduktan sonra köyün girişi sayılabilicek bir yakınlıktaki noktada şifalı su denilen bir kaynak suyuna gittik.
Kaynak suyuun yanında bir mezar mevcut.Aynı zamanda değirmen varmıs lakin yıkılmıs hemen yanıbasında.
Ayrıca arkadasın söyledigine göre ermeni kilisesi var köyde ve samanlık olarak kullanılıyormus.Gi,dip görme şansımız olmadı maalsef.
Lakin emareler beni şüpheye sevk etti.
Kaynak suyu,mezar,degirmen,kilise.
Bunların birarada oluşu bu konuyu acmama nedendir.
Ayrıca bir söylentiye göre ; burada ermeni devletinin kurucu cumhu8rbaskanı adamın bu köyde büyük bir evi oldugu ve tamamen yıkılıp temizlendigi söylendi.
Bu sahıs bugünki ermeni devletinin kurucu imiş.
Ermenistana göç etmiş o zamanlar.
Köyün ilerisinde de yakında akarsu var ve akarsu kenarlarında tepecikler mevcut.
Arazi düz ve etrafta yüksek tepelerde mevcut.
Asıl konu bu kaynak suyu yanındaki mezardır.
Gps yardımıyla mezarın yön tayinini yaptım.Fotografları ekliyorum.
Mezar dogu-batı yönünde gibi şu haliyle.Belki biraz oynama olmustur mezarda.
Hikayesi var mezarın; 50 yıl kadar önce köyden biri mezarı sahte diyerek ayak altında kalmasın diyip kırıp dökmüş.O gece felç olmus ve rüyasında mezardaki sahıs ''mezarımı derle topla düzelt bende seni düzelteyim'' demiş.
Sahıs mezarı ertesi gün şugünki haline getirip toparlamıs ve sonra felci düzelmiş.
O yuzden şehit mezarı diyorlar köyde bu mezara.
İşşaret,yazı vs göremedim bu alanda.
Bu uydu görüntüsü.Siyah daire icine aldıgım üstteki nokta suyun ve mezarın oldugu kısımdır.

Son düzenleme: