Farklı Bakış Açıları Zenginliğimiz Olabilir mi? | Sayfa 16 | Define işaretleri ve anlamları

Farklı Bakış Açıları Zenginliğimiz Olabilir mi?

Gazzeli

Kullanıcı
Önceki yazılara hakim olmayanlar için;

Yukarıdaki anlatımların, yalın cubuk ile yapılabilmesi mümkün değildir notunu düşmem gerekir.

Ben, X bir noktada toprak üzerinde sabit kendi oluşturduğum bir sistemi kullanıyorum.

Sistemin yakininda ya da uzağında olmamı gerektirecek bir durum olmayacak şekilde tasarladım. İstediğim yerde ve yönde durabilirim. Bu konuda özgürüm.

Sistemin temel amacı, almak istediğimiz sinyalleri ortaya çıkarmak üzerine kurulu.
Örnek vermek gerekirse, X bir noktada sarıkız varsa, onun eline mikrofonu/megafonu verip, ben buradayım diye haykırmasını sağlayan bir süreç şeklinde özetleyebilirim.
O yüzden çok çok uzak mesafelerden de sinyali alabiliyorum.
Ancak EMD'lerin, 1 saniyede dünyanın çevresini 7 defa dolasabilecek kadar hızlı yol aldıklarını unutmamanızı tavsiye ederim. Bu yüzden çok uzak mesafeden sinyali yakalamak, çokta büyük bir yetenek gerektirecek bir durum değil.
Sürecin doğru tasarlanması kâfi. Gerisi çorap söküğü.

Sistem, 7 katmanlı birbirine entegre olmuş bir yapı. Karmaşık değil. Sadece 3-5 fizik kuralının doğru sıralanmış hali.
Çubuklar çelik ve rulmanlı. Satın alindiklari gibi değil. Tam nokta yapabilmesi için minör dokunuşlarim var. Bu dokunuşlar elbette sistemle doğru orantıda ve aynı fizik kuralları çerçevesinde.
Ezelden beri de 6 köşe çelik çubuk kullanırım.
6 farklı yüzün sinyali daha iyi yakaladığını düşünüyorum.
Cok eski yazilarimda buna hitaben "bold pilot" benzetmesi yapmıştım. Halâ da aynı görüşümün arkasındayım.

Sonuç olarak;
Sistem tezahürat yaptırtıyor, çubuk da avlıyor.

***** Önce uzaktan sinyali yakalamayı cözünüz tavsiyesi, içinde çok şey barındıran bir durum olduğunu tekraren ve üstüne basa basa vurguluyorum. Bu sorun hallediginde, merkezi noktalamak kalacak. İlk aşamayı halleden, 2. aşamayı hayli hayli hâlleder.

Bu konularla ilgili yazmam gereken, yazabileceğim şeyleri yazdığımı düşünüyorum.
Artisi/eskisiyle hobidaşlara verebileceğim feyz bu kadar.

Uğraşı sevenlere bol şanslar.
Rast gelsin..
Emeginize ,yüreĝinize sağlık ustam. Teşekkürler kıymetli bilgiler için.Allah razı olsun .Saygılar..

_Trakyalı_

Vip Üye
Galvenik Reaksiyon / Galvenik Hücre

1737 yılında İtalya'da, Luigi Galvani isminde biri doğar.
Bu kişi gençliğinde papazlık mesleğini seçer. Sonradan bu meslekten uzaklaşıp, tıp,anatomi ve fizik dallarıyla uğraş verir.

Kurbağaların anatomik yapılarını, mekanik ve elektriksel etkenlerin kurbağaların sinir sistemleri üzerindeki etkilerini incelerken bir rastlantı sonucu, hayvan dokularındaki elektriklenmeyi keşfeder.
Bu kesiften 5 yıl sonra "dokunma ile ektriklenme" yi bulur.
"Elektriğin Kas Hareketlerindeki Etkisi Üstüne Düşünceler" adlı eserini ortaya çıkarır.

Gerilim ölçümünde kullanılan aygıt olan galvanometre, onun adından yola çıkarak adlandirilir.

Kimyasal yolla elektrik elde edilebileceğini keşfettiğinden, bu işleme soyadından türetilen “galvanism” denir. Galvanize etmek terimi de oradan gelir.

Kas hareketlerindeki elektrik gücü adında kitabı yayınlanınca, "Alessandro Volta" tarafından ilgiyle karşılanır.
Volta, Galvani’nin hayret verici keşfinden sonra “hayvan elektriğiyle ilgilenmeye başladım” diye yazacak kadar heyecanlanır.

Aynı deneyi Volta da kendi laboratuvarında birçok defa tekrarlar.
Ama onun vardığı sonuç bütünüyle ayrıdır. Volta, bu elektrik olayının meydana gelebilmesi için iki değişik metalin bulunması gerektiğini, bu durumda ölü kurbağanın çift madenli pergelin meydana getirdiği elektrik akımının etkisiyle hareket etmekten başka bir görevi olmadığını anlar.
Daha sonrada bunu bir deney ile ile ispat eder.
Bu deney tabiki "Volta pili"dir.

***Bunu elimizdeki L cubuklara uyarlar isek, biri anot,diğeri katot görevini üstlenir. Anot elektron verir, katot elektron alır. Elektron veren eksi kutup, alan artı kutup olur.
Vücuttaki, doku,kan,sinir v.b. de iletken görevi görerek sistem tamamlanabilir. Birinden diğerine elektron akışı meydana gelir. Buna galvenik reaksiyon diyebiliriz.

Kafa yorulması gereken özel bir konudur.
Merağı olan arkadaşlar daha derinlere dalabilir.
Rast gelsin..

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin

Bu kişi gençliğinde papazlık mesleğini seçer. Sonradan bu meslekten uzaklaşıp, tıp,anatomi ve fizik dallarıyla uğraş verir.

Kurbağaların anatomik yapılarını, mekanik ve elektriksel etkenlerin kurbağaların sinir sistemleri üzerindeki etkilerini incelerken bir rastlantı sonucu, hayvan dokularındaki elektriklenmeyi keşfeder.
"Elektriğin Kas Hareketlerindeki Etkisi Üstüne Düşünceler" adlı eserini ortaya çıkarır.

Gerilim ölçümünde kullanılan aygıt olan galvanometre, onun adından yola çıkarak adlandirilir.

Kimyasal yolla elektrik elde edilebileceğini keşfettiğinden, bu işleme soyadından türetilen “galvanism” denir. Galvanize etmek terimi de oradan gelir.

Kas hareketlerindeki elektrik gücü adında kitabı yayınlanınca, "Alessandro Volta" tarafından ilgiyle karşılanır.
Volta, Galvani’nin hayret verici keşfinden sonra “hayvan elektriğiyle ilgilenmeye başladım” diye yazacak kadar heyecanlanır.

Ama onun vardığı sonuç bütünüyle ayrıdır. Volta, bu elektrik olayının meydana gelebilmesi için iki değişik metalin bulunması gerektiğini, bu durumda ölü kurbağanın çift madenli pergelin meydana getirdiği elektrik akımının etkisiyle hareket etmekten başka bir görevi olmadığını anlar.

***Bunu elimizdeki L cubuklara uyarlar isek, biri anot,diğeri katot görevini üstlenir. Anot elektron verir, katot elektron alır. Elektron veren eksi kutup, alan artı kutup olur.
Vücuttaki, doku,kan,sinir v.b. de iletken görevi görerek sistem tamamlanabilir. Birinden diğerine elektron akışı meydana gelir. Buna galvenik reaksiyon diyebiliriz.

Rast gelsin..
Denediğinizi tahmin ediyorum, söylediklerinizin ışığında 2 farklı çubuk beraber kullanılırsa ne olur yani sağ elimize pirinç sol elimize bakır çubuk alsak ne olur :)

_Trakyalı_

Vip Üye
Denediğinizi tahmin ediyorum, söylediklerinizin ışığında 2 farklı çubuk beraber kullanılırsa ne olur yani sağ elimize pirinç sol elimize bakır çubuk alsak ne olur :)
Ucu çok açık bir soru ustam.
Yaklaşık 0,5 V galvenik potansiyel fark oluşacağı için, pirinç anot, bakır katot olur.
Çubukları yalın ya da farklı bir sistemle kullanmanıza göre yüzlerce kombinasyondan oluşan farklı tepkimeler alabilir veya aldırabilirsiniz. Tabiki önce hayal, sonra da fizik/kimya bilgi gücünüze göre.

Kader25

Hedef Roma
Admin

Rast gelsin..

Kardasimmmm,
Bin tane derdimiz vardı.
Şimdi oldu 2 bin dert. 😀

@bornovalı abime yeni bir konu başliğı cikti. Sanirim bu bilgi bircok sorunun cevabina vesile olacaktir.

Cubuk işinin bireyselliğinin ilmi bir açıklamasına zemin olusturacağini tahmin ediyorum.
Bu konuda aklıma çok şey geliyor, lakin ilmi altyapim olmadığından bir yerde nasılsa tikanacagimi bildiğimden bu noktada kalıyorum. 😁

Ileriki gunlerde, birçok çubuk satıcısı şaklaban bu bilgileri kullanıp videolar yayinlayayip yeni sazanlara kanca atacaklardir. Yanilirsam sakalımı keseceğim. 😁 😁 😁

_Trakyalı_

Vip Üye
Kardasimmmm,
Bin tane derdimiz vardı.
Şimdi oldu 2 bin dert. 😀

@bornovalı abime yeni bir konu başliğı cikti. Sanirim bu bilgi bircok sorunun cevabina vesile olacaktir.

Cubuk işinin bireyselliğinin ilmi bir açıklamasına zemin olusturacağini tahmin ediyorum.
Bu konuda aklıma çok şey geliyor, lakin ilmi altyapim olmadığından bir yerde nasılsa tikanacagimi bildiğimden bu noktada kalıyorum. 😁

Ileriki gunlerde, birçok çubuk satıcısı şaklaban bu bilgileri kullanıp videolar yayinlayayip yeni sazanlara kanca atacaklardir. Yanilirsam sakalımı keseceğim. 😁 😁 😁
Çakallara malzeme olur diyorsan sil gitsin abi :)

Kader25

Hedef Roma
Admin
Çakallara malzeme olur diyorsan sil gitsin abi :)
Kalsın, boşver.
Aldatilanlar da bir hikmete maruz kaldığından aldatiliyor. Aslinda gecmişde yanliş birşeylerin bedellerini ödüyorlar amma farkinda degiller. Aldanmasunlar.

O kadar yazı yazdık,
googleye "define cubuklari" yazınca, yazdıklarımız karşılarına çıkmakta.

Gerekli araştırmayı yapmayanlar, maddi kayıplarla tecrübe edinecekler. Yapacak birsey kalmıyor. Marketten peynir alırken bile hepsinin fiyatını kontrol eden, cubum hususunda araştırma yapmazsa kendi bilir. Halbuki en ucuz elde edilecek şey; tecrübedir. Bizler üzerimize düşenin fazlasını yaptık sayilir.

Son 7 senedir bu aziz vatanın topraklarının köstebek gibi kazilmasina engel olduk. Gerçek bu. Eline 2 tane tel alan araziye çıkıp işaret aldığı yeri kaziyordu. Devleti de milleti de bu yükten kurtardık elhamdülillah. Bakanlığın sitemize ödül vermesi bizlere de madalyon takması gerekirdi. Kıymet bilen mi var kardaşim? 😁
Yahu 35 senedir kiraciyim. Bize defineci diyorlar. Böyle defineci mi olunur? Biz doğasever, hobisi olanlarız. Elimize tüfek alıp avcılık da yapabilirdik, lakin mizacimiza ters. Bizlerde bu şekilde aynı zamanda amma hizmeti vermekteyiz.
Vallah bizim sunduğumuz hizmeti, müzelerde yatıp göbek büyüyenler sunmuyor. Onlar her ay düzenli maaş alıyor, biz ise emekli maaşının %10 kadarını harcıyoruz. Bu işte bir garabet var. 😁 😁 😁

Tecrübeye kıymet vermeyenler bedelini maddi olarak odeyecekler. Bundan kaçış yok maalesef.

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Ucu çok açık bir soru ustam.
Yaklaşık 0,5 V galvenik potansiyel fark oluşacağı için, pirinç anot, bakır katot olur.
Çubukları yalın ya da farklı bir sistemle kullanmanıza göre yüzlerce kombinasyondan oluşan farklı tepkimeler alabilir veya aldırabilirsiniz. Tabiki önce hayal, sonra da fizik/kimya bilgi gücünüze göre.
Çok kullanıldığı için pirinç ve bakır desek ve katkısız yalın çubuk olarak düşünsek tespitte fark oluyor yani, siz yazınca aklıma geldi çubuk satıcılarının bu yöntem aklına mı gelmiyor acaba yoksa deneyip verim mi alamamışlardır.

_Trakyalı_

Vip Üye
Çok kullanıldığı için pirinç ve bakır desek ve katkısız yalın çubuk olarak düşünsek tespitte fark oluyor yani, siz yazınca aklıma geldi çubuk satıcılarının bu yöntem aklına mı gelmiyor acaba yoksa deneyip verim mi alamamışlardır.
Bu kulvar farklı ustam.
Bilindik tepkiler ve isleyisten biraz uzak.
Ki bu sadece bir giriş.
Kendi başına da cok yetersiz.
Başa cikabilseler zaten cubuk satmaktan vazgeçerler.

Çubuk satan, çubuk yerine avuca alıp tespiti kolaylastirici şeyler olduğunu iddia edip satan, yardımcı olmak adına "para" karşılığı, veya malzeme alacağım "malzeme parası " diyen her insan YETERSİZ insandır.

Yetersiz birinden medet ummak, zaten başlı başına aklî melekelerinden yoksunluk anlamına gelir ki, onlarıda tokatliyorlar zaten.

Son düzenleme:

_Trakyalı_

Vip Üye
Elektron bulutu nedir?

Bir metal atomunda elektronlar belirli yörüngelerde (orbital) bulunur.

Ama kuantum mekaniğinde elektron “nokta” gibi değil, olasılık bulutu gibi davranır.
Bu bulut, çekirdek etrafında sürekli dalgalanan bir enerji dağılımıdır.

Elektron bulutu bir nevi osilatör gibi davranır.
Bir osilatör (titreşimli sistem) belli frekansta enerji salınımı yapar.

Elektron bulutu da şu nedenlerle osilatör benzeri bir davranış gösterir:

Elektromanyetik Uyarılma:
Dünya’nın manyetik alanı veya çevredeki alan dalgalanmaları, elektronların enerji seviyelerinde küçük değişimler yapar.
Bu, elektron bulutunu sürekli “uyarılmış-dinlenmiş” arası gidip gelen bir titreşim kaynağına çevirir.

Spin–Yörünge Etkileşimi:
Elektron hem spin (küçük mıknatıs gibi) hem de orbital hareket yapar.
Bu iki hareket birleşince, belirli yönlere “fazlı” (ritmik) manyetik atımlar oluşur.

Plazmon Rezonansı (Kollektif Salınım):
Özellikle metallerde serbest elektronlar, topluca salınım yapabilir.
Yani sadece tek bir elektron değil, bütün yüzeydeki elektronlar senkronize bir titreşim dalgası gibi davranır.
Bu, klasik anlamda “osilatör” davranışına çok benzer.

Bu davranışların çıktısı ne olur?

Elektron bulutu bu şekilde sürekli enerji salınımı (atım) yapar.
Salınım yönlüdür ve 4 ana yönedir. Bunun sebebi, bulutun simetriye uyan rezonans modlarıdır.

Bunu örneklemek istersek;

Bir davula (zara) vurduğunda, ses sadece ortadan çıkmaz. Kenarlarda belirli rezonans noktaları oluşur.

Metaldeki elektron bulutuda davul derisi gibi, sürekli titreşen bir quantum alanıdır.
Bu titresimlerde dünyanın manyetik alanıyla birleşince, 4 ana yönlü rezonans çıkışı doğurur.

Kısaca elektron bulutu durağan değil, dış alanla etkileşime girince "mikro osilatör" gibi salınım yapar.
Bu salınımlar, yönlü, fazlı ve kendini tekrar eden yapılardadır.

Altın ve gümüşte (d) - dolu orbital yapılar bulunmaktadır. Elektron spinleri (yukari-asagi yönelimleri) denge halinde olsa da, dışarıya çok zayıf ama kararlı manyetik momentler yayarlar.
Bu momentlerde dünyanın manyetik alanıyla senkronize olmaya çalışır ve yönlü rezonans noktaları oluşur.

Yukarıdaki bilgiler;
Diyamanyetik metallerin, manyetik olmayan,susan,sessiz kalan v.b. atıflara maruz bırakıldığı cümlelerin tamamını bertaraf eder.
Toprak altındaki davranışlarını açıkça izah eder.
Manyetik etkilesimlerini açıklar.
Yolunu kaybedene patika açar.

Rast gelsin..

Üst Alt