ustam bazende yöreye özel işaretler oluyor bu yüzden anlamlarıda farklı oluyor. mesela bizim köyden ilçeye indiğimde bilindik işaretlerle karşılaşıyorum. fakat köydeki işaretleri ne hikmetse civarda hiç bir köy veya kasabada göremiyorum. bu yüzden bilindik işaretlerin mantık'ı ile burada hareket edemiyorsun. deneme yanılma yöntemi ile yol alıyorsun ve bu da yıllar alıyor
elbette öyle ustam medeniyetler arası çok değişkenlik gösterir
benim bahsettiğim yakın dönem sizde takdir edersinizki antik çağların gömüler inanılmaz derecede zordur onlarda adımlama yapılmaz örnek verecek olursak bir balıkta yengeçde su aranmaz bir boğanın baktığı yön dikkate alınmaz bunlar o dönemlerde işaret değil semboldur
güç kudret sembolu olarak kullanılmış
bazen işaretler ve semboller birbirine karışmış 2000 yıl önce ve daha eskiden birileri ölü gömmüş üzerine tümülüs yapmış ermenide tümülüsü kaybolmaz diye ana işaret alıp etrafına şahsı parasını gömmüş
romalı kuyu açmış ermeni hazır kuyuya para gömmüş
sizin nezdinizde bu işlerle uğraşan herkese sesleniyorum özellikle ermeni gömülerinde elinizi çabuk tutun geliyorlar
ermenistan ile sınırlar açılır açılmaz bilinen tüm paralar gidecek geçer akçe olduğu içinde satılması c.altını kadar kolay
neler ermeni gömüsü ? hemen hemen tüm kayaya çizilen hayvan figürleri yada hayvanla bağlantılı eşyalar eyer nal gibi insan uzvu yada araçları gibi kılıç tabanca gibi çizgi ve özel basit semboller