Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamun Aleykum Sayın Usta arkadaşlar!başka bir derede olan resimlerde gördüğünüz gibi bir yılan yada kaplumbağa başı mevcuttur.tam karşısında 1 mt yukseklikte 1.5mt uzunluğunda bir kara kaya bulduk.kırdıktan sonra o kayanın altında ufak taşı resimlerde gördüğünüz gibi bulduk.o taşta görünen işaret ise Y işaretidir.derenin akışında sağ tarafında bir girinti yeri var.resimlerde göründüğü gibi.ordada ufak bir şelale var resimde de var o yer ama şelale kuru görünüyor.girintinin sol tarafında kalıyor.o yerde de Y bir işaret daha görünüyor.incir ağacı da mevcut aynı yerde.şelalenin olduğu yerde Y yapıyor.yani düşüncem kayanın altında bulduğumuz ufak taşındaki olan işaret bizi buraya getiriyor.yani şelaleye Y yaptığı yerin orası.Bizim başardığımız bukadar sayın arkadaşlar Gerisi sizin yorumlarınızın cevaplarına kalmıştır .Teşekürler!
şelaledeki ''Y''yi göremedik,kayanın altında bulduğun Y son noktaya ulaştıran son işarettir diye düşünüyorum.taşın altındaki Y nin açısını ölçüp açısı istikametinde ilerlemendir..
Merhabalar. Çok güzel yerleriniz olduğunu biliyorum. Dinlerine saygın yaşamış ermenilerin olduğu bir bölge. Diğer konularınızda bunu fazlasıyla gösteriyor benim için. Hevesinizi bu konuda kırmak istemezdim kesinlikle. Bulduğunuz taş. Yeni doğmuş Bir din adamının bebeğinin vefat ettiğini simgeler. Acı suda ağıdı yakılmış ilk taş bırakılmış bu taş güneyde olur ilk taştır. Daha sonra Yukarıda bu suyun akarının başladığı yöne doğru giderken sağ üst taraftaki tepede eski kiliseye çıkan tepeye varmadan tek kesik çizgili yarısı toprak altında olan taşın hemen ön altında çıkacak dikdörtgen taş. Çocuğun kiliseye ait olduğunu ifade eder ve son olarak Zamanında coşkun akan bu derede ise su ile aklanmış ve son taşı koyulmuş. ve kiliseye bakan küçük oval taşlarla çevrilmiş olan yığma yerin altına mezarı gömülmüş. Suyun akarının başladığı yöne doğru giderken sağ üstteki kayalıklı tepeyi görmelisiniz oraya çıktığın zaman eminimki fotoğraflı konulara bir konu daha ekleyeceksiniz.
Tatlarlı usta yorumunuz için teşekürler!Gerçekten şaşırtıcı bir yorum.ama güzel anlamlı bir yorum usta.sormak isterim usta sizce buralarda bakmaya değer olan yerler varmı yoksa ben boşuna mı uğraşıyorum?bütün burda ki işaretler dinle alakalımıdır ?size şimdi bir diğer ufak kayanın işaretini göstereceğim usta.lütfen ona da yorumda bulunurmusnuz?bu taşda 1.5 metrenin altında çıkma.