3 Tane çeşme mı yoksa 3 giriş mi? | Define işaretleri ve anlamları

3 Tane çeşme mı yoksa 3 giriş mi?

enver

Kullanıcı

enver

Kullanıcı
Cevap: 3 Tane çeşme mı yoksa 3 giriş mi?

Selamun Aleykum Sayın Usta Arkadaşlar!3 tanenin ne olduğunu ben de anlayamadım arkadaşlar!ama üçü de aynı şekilde.mesafe olarak baştan sonuna kadar 11 metredir.yani ortadaki çeşme? 6 metre mesafededir.baktıkları yön batıdır ustalar.sırtım bunlara dönükken sağ tarafımda duvar uzantısı var.son resimlerde göründüğü gibi.bu bölgede yada bu tepede sıralı eski duvarlar mevcuttur.birde işin ilginç tarafı bu 3 tane şey ise çok güzel gizlenmişlerdi.yani onları rastgele bulabildik.otlar çok güzel kapatmıştı onları.çeşme demekten çekiniyorum çünkü suyun aktığı yer yoktur.yukarlarda ufak defek suyun çıktığı yerler kaynak mevcuttur.Lütfen bu konuda yardımcı olun sayın Değerli ustalar!sorularınızı cevaplamaya her zaman hazırım.Teşekürler!

Safkan

Kullanıcı

Bolgeyi yazarmısın ustam mahsuru yoksa adres degil sadece bolge.??

Ve batı dediginiz tarafta eski yapılara rastladınızmı:??

enver

Kullanıcı

Batı tarafında eski yapılara rastalmadım.doğu tarafında da.yada çok eski olmalılarki yer altındadırlar.bilemiyorum usta.Teşekürler!

Safkan

Kullanıcı

Peki ustam örme duvarı hic takip ettinizmi uzunca devam ediyormu yoksa sadece oldugunuz bolgeylemi sınırlı.

Ve sizinde cıktıgınız fotoda arkanızdaki irice kaya inceleme fırsatınız oldumu cevrede tek gibi duruyor uzerinde isaret yoksa ve suruklenerek gelme ihtimali yoksa yerinize nisane olarak koyulmustur ve hayırlı olsun.

enver

Kullanıcı

Bu önünde sorduğunuz taş

bu ise biraz arkasında.

Teşekürler yorumunuz için.duvar devam ediyor boylamasında .yanlız burda sıralı duvarlar var.merdiven gibi katlar yapıyorlar tepede yada alanda.kaç tane kat duvarlar olduğunu takip etmem zor.7 de olabilir 5 de olabilir.yanlız duvarlarda bu yer gibi yoktur.bundan eminim.büyük kayalara gelince burda çoktur etrafta.ben yanlız bunların ne olduğunu ne için yapıldığını vede değer bir yermi?Teşekürler!

Safkan

Kullanıcı

Enver pasam.

Duvardan degil duvarlardan bahsediyorsun o zaman konunun seyride degisir.

Orme duvarlar oren yerleri TOPRAK KAYMASI'nı engellemek amacı ile yapılır.

Fotosunu koydugun tasda kayda deger bi isaret goze carpmıyor ancak,
Detaylıca incelemek gerekir belki fotonun kadrajına takılmayan bi obje mevcuttur.

Topragın nereye kaymaması icin bu duvarlar orulmus onu sen bulaaksın.
Hangi bolge oldugunu sormustum hangi medeniyetler yasamıs bilmemiz gerekir fikir verir konuya aydınlık katar.

Duvardaki 3 cesme veya kapama gibi yere gelince eger ilk duvarsa kayda deger incelemekten ne kaybedersin.

Ve bu duvarların assagısını yukarısını muhakkak incele yasantı alanına uzak degildir bu turden duvarlar genelde manastır rahipleri tarafından ibadet amaclıda ve nefsi terbiye icinde ayrıca genc rahiplere ceza amaclıda ordururuldugu bilgisi mevcuttur.

Simdilik yorumum bu yondedir Allah kolaylık versin.

Safkan

Kullanıcı

Sunuda ekleyeyim ustam.

Acık bi alan sanırım AGAC TURLERİ'nide iyi incele heleki ahlat armut incir ve deli zeytin agacları yada asırlık agaclar varsa dahada iyi incele saygılar.

enver

Kullanıcı

Teşekürler yorumunuz için Usta!Medeniyetlere gelince burda her medeniyetten işaretler vardır aynı bölgede.ermeni desen var grek desen vardır roma desen vardır birde medeniyet sayılmaz ama eşkiya işaretleri de mevcuttur burda.bölgeye gelince açıklamam sakınca olmaz yanlız yanlış niyetli benim işlerimi takib eden şahıs vardır onun için kusura bakmayın.dediğim gibi 2 konu haric bütn konularım bu bölgeye aittir.sonuca gelince kısmet olmadı daha.duvarlar toprak kaymaması için yapıldıysa düzlük alanlar çok burda duvarların olduğu ve gerkmediği yerlerde.baktıysan en son resimlerimde (en son eklediğim 2 tane resim değil ) duvardaki taşlarda da işaretler mevcuttur.bu çeşmelerin yada neiselerin en ilginci üç tane olmasıdır.yoksa odaların girişlerimi?:) Konu bu üç şey için açılmıştır duvarlar için değil.o başka gün kısmetse .Saygılar ve teşekürler!

FENERLi

Vip Üye

Bende ilk resimleri görseydim ilk sana merdiven varmı buraya çıkan diye sorardım ,eğer varsa merdiven kaldırılıp altına bakılıyordur ,,,acaba safkan ustamız soruyorsa bölge neresi veya kimler yaşamış sen bize yardım et ki bizde sana selametle..

Üst Alt