amedli usta napayım.görebildiğim kadarını işaretledim.nede olsa bu işin daha yenileriyiz.öğrenecek çooooooooooooook şeyler var daha buralrda....selametle kalınız.fakir--Baba parmak deliğini görüp işaretlemiş,fakat deliğin yönünü tutturamamış galiba..
![]()
Arkadaşlar burayı bu foto ile anlatmaya çalışacağım. giriş dedğim yerden içeri girdim sol karşı duvarda ağzı açık bir makas ağız kısmı girişin sağ tarafına bakıyormuş tabi bu arada anltcağım tüm işaretleri kırmışlar malesef göremedim. herneyse açık ağzı içeri girdiğiniz zaman sağdaki duvara bakıyor orda da gene bir makas ağzı kapalı ve direk karşıya bakmaktamış. toprağı biraz kurcalayınca kapak taşını buluyorlar ve alda doğru devam ediyorlar kuyu şeklinde bir giriş kuyunun hemen ağzında iki yılan şağıya doğru bakmakta kuyuyu yaklaşık 2 mt boşaltıyorlar ve tünele iniyorlar. tünel 2 mt sonra sağa kıvrılıyor ilk kıvrımda bir mihrap mihrabın üstünde çapa ve lale çıkıyor mihrabın tam karşısından 2 mt kadar daha tünel devam ediyor ve bir odaya çıkıyorlar.oda ya girince odanın sağında bir mihrap ve önünde 3 basamak gene mihrabın önünden tünel 13mt kadar devam ediyor ve sağa kıvrılarak dışarı çıkıyorlar. bahsettiğim işaretleri malesef göremedim çünkü hep kırmışlar fotolama imkanım olmadı ve oldukçada üzüldüm.
fenerli ustam yorumun ve dileklerin için ALLAH(cc) razı olsun.Parası çok değerlidir kukır ustam sonunu mutlaka getir,,,saygılar.
Lale tuneli betimler,