üçgen oyma! | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

üçgen oyma!

Kervan07

Vip Üye
Cevap: üçgen oyma!

ustam ağzından bal damlıyor valla:)
ustam bir şey soracam,malı ne kadar uzakta olur? mesela bu işarete bakarak 100-150 mt yukarisinda olabilirmi? işaret hangi yönü verdiğini biliyorum ama ne kadar uzağını veriyor onu bilemem..
burdan herhangi bir şey alinmamiş bildiğim gördüğüm kadarı ile..
bu işaret derenin omegasının içinde kalıyor.buda onu değerli kılıyor ama ben mezar diye es geçmiştim burayı.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

muhterem oflu hemşerim,mezarla mahzenle işin yoksa ben seni bir suya yönlendireyim.
üçgenin tam güney batısındaki ilk pınar. suyu getirilmedir,kurumuş olsada eskiler bilir.biliyorsan veya öğrenebilirsen ,duruyorsa kolay bir iş olur.
zaten üçgen kareye ,dikdörtgene nazaran işçiliği zor bir bulgudur,senide yorar. bu üçgen en az iki odalı ,uzun tünelli bir yere götürür. karede iki oda olmazmı dersen,elbette olur ama yolu ya kısadır ya odalar sadece bir duvarla ayrılır. bunda ise giriş yoluda odalar arasıda bir kaç metreyi bulur,buda canından bezdirir.ben bulabilirsen pınarı tavsiye ediyorum.okeyleyebilirsen devamınıda yazarız inşaallah.
sağlıcakla ALLAH a emanet ol kardeşim.

Kervan07

Vip Üye

muhterem oflu hemşerim,mezarla mahzenle işin yoksa ben seni bir suya yönlendireyim.
üçgenin tam güney batısındaki ilk pınar. suyu getirilmedir,kurumuş olsada eskiler bilir.biliyorsan veya öğrenebilirsen ,duruyorsa kolay bir iş olur.
zaten üçgen kareye ,dikdörtgene nazaran işçiliği zor bir bulgudur,senide yorar. bu üçgen en az iki odalı ,uzun tünelli bir yere götürür. karede iki oda olmazmı dersen,elbette olur ama yolu ya kısadır ya odalar sadece bir duvarla ayrılır. bunda ise giriş yoluda odalar arasıda bir kaç metreyi bulur,buda canından bezdirir.ben bulabilirsen pınarı tavsiye ediyorum.okeyleyebilirsen devamınıda yazarız inşaallah.
sağlıcakla ALLAH a emanet ol kardeşim.

selam ustam öncelikle maçkalıyım:) sizinde karadenizli olduğunuzu biliyorum ama karadenizde oturmuyorsunuz bunuda biliyorum:)

konumuza gelirsek: pınarlarımız mevcuttur..azda olsa halen akar.

suyu getirilme dediğiniz pınar resimde işaretlediğim yerde.ahlatın hemen altından çıkar suyu fakat aynı su kuzeyindeki yola getirilmiş orda dere ile yolun makaz yaptığı yerdedir ve suyu yola akar.

resimlerini bulabilirsem eklerim foruma..

teşekkürler yorum için

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

100 150 de ara kardeş büyük taşların kayaların çık üzerine araştırma yap kardeş.. selam...dua....

büyük kayalık gördüğüm kadarıyla yukarı doğru var ama sen dereye doğru dön bakalım gözüne brşey çarpacakmı şimdi fark ettim üçgenin bir ucunda kanal mı var bana mı öyle geldi

Son düzenleme:

ersan

Vip Üye

merhaba kervano7 dostum ,,ikizceli ustam ,,doru suyluyor bu ucgenin altindan cikmak icincok buyuk tecurbe lazi -uztamin dedigibi -zor bir is eyer benin demem sana burada kervan yolunu boslama .

Kervan07

Vip Üye

ersan

Vip Üye

kervan usta sen ozaman tam kaya mezarlin ortasindasin buradan anladime gure senin putun konularini baktim ve okudum hepside kaya mezarlar icin isaretler .:confused::confused:,,bu yer senin labirint gibi bir yer her yer birbirine bali ,,,:confused::confused:

Kervan07

Vip Üye

kervan usta sen ozaman tam kaya mezarlin ortasindasin buradan anladime gure senin putun konularini baktim ve okudum hepside kaya mezarlar icin isaretler .:confused::confused:,,bu yer senin labirint gibi bir yer her yer birbirine bali ,,,:confused::confused:

aynen ustam labirent gibi burası! bi giren birdaha çıkamaz burdan:)

bende hep mezar duyunca ve görünce hayal kırıklığı yaşıyorum..bana mezar değil,para yeri lazım:)

Süper Usta

Yasaklı
Yasaklı

kervan bölgen hep mezar alanıysa bu mezarlarda normal halka aitse bu kavimin krallarınında mezar vardır orada sana düşen onları bulabilmen ha krallarda mezarlarını öle ahım şahım işaretler yapmayıpta normal halkın mezar işaretlerını koydularsa o zaman işin çok zor.

Üst Alt