üçgen oyma! | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

üçgen oyma!

Kervan07

Vip Üye
bu üçgen oymanın 100mt yukarısındaki düzlük eski bir mezarlık alan..bu oyma hemen yamaçda ilk mezar olarak karşımıza çıkıyor..üçgenin sivri ucu kuzeye bakıyor ve hemen aşağısında akan çay doğu batı istikametli..

şimdiden yorumlar icin teşekkürler:)

ersan

Vip Üye
Cevap: üçgen oyma!

merhaba kervan07 usta bu oucgen bitkinci noktana benziyor bi ulc bakalim 5 sm varmi eyer buradan bakarak diyorum bu taslarin altinda zemin alti kaya mezarin var bir bosluk testi yapiver .:):p:p:p:p

Son düzenleme:

Kervan07

Vip Üye

bitkinci noktana benziyor") burasini anlamadim ustam! boşluk bakmadim burda ama eminimki zemin alti oda mezari var..
teşekkürler yorum icin ersan ustam:)

ersan

Vip Üye

kervan ustam ucgenin kucuk boyu onustan dedim(alkış)(alkış) bana oradan cay toplasana icerken anirim seni benim bir dostumun cayi diye kazarken mola verdimi anaem seni :p:p:p..ustam bu yukardaki duzliuk mezarlik bu yerde hic ermeni yasamis mi bu isarete bakarak bu yer ermeni mezarina benziyo.

Son düzenleme:

Kervan07

Vip Üye

ustam burda çay dediğim yer akarsu anlamında! burası iç anadolu,burda çay yetişmez. ama trabzondan sana istediğin kadar çay toplattırım,of da çay bahcelerimiz var..
sen gel buraya,sana çayın kralını yaparım:)közde de ne güzel olur beeee:)

burda ermeni yaşamıştır elbet ama genelde roma ve hitit kalintilari var. bu köyün bağlı olduğu ilçede rum okulu ve evleri var..

bu üçgen oymanın altından gecen yol eski kervan yoludur! yol boyunca farklı uygarliklara ait emareler görmek mümkün.
ben bu kervan yolunun yalnizca onda birini araştırabildim.henüz görmediğimiz,sadece duyumunu aldığımız çok fazla yerler var.elbet hepsini görmeye,incelemeye vaktimiz,imkanımız yok! bu yüzden elimizden geldiği kadarını siz değerli üyeler ile paylaşacağım..

tekrar teşekkürler:)

ASİAVCI

Kullanıcı

mezar arıyorsanız iki nokta işaretlerim ama yanılmıyorsam siz mezarlarla uğraşmıyordunuz

Kervan07

Vip Üye

mezar arıyorsanız iki nokta işaretlerim ama yanılmıyorsam siz mezarlarla uğraşmıyordunuz

aynen ustam dediginiz gibi,mezarların içeriği ilgimi çekmiyor..

2 senedir bu üçgenin yanından geçer giderim yukarılara doğru fakat hiç zahmet edibte bu üçgenin resmini çekememiştim..gecen ramazan bayramında çektim buranın resmini,forumda paylaşmak icin.

yorum için teşekkürler ustam

saygılarımla kervan:)

Kervan07

Vip Üye

slm kevan07 usta cok tesekur icmis kadar oldum sen brada kervan yolu diyorsun aaa bu yolda is cikar hemde cok guzel isler .

evet ustam güzel yerler vardır elbet fakat bizden bi çacık olmaz çünkü ne alet var ne cubuk var ne ekip var! yani ben tek başına ve yanımda birde çömez ile ancak olduğumuz yerde sayıyoruz..

gecen kurban bayramında köye gitmeden önce asiavcı ustamın pvc borudan yapmış olduğu cubuklardan yapayım dedim.elektrikciye gittim 2mt pvc boru aldım fakat boruyu yuvarlak simit gibi kıvrılmış verdiler bana:) düz olanı yokmuş..neyse 2 de dirsek boru aldım geldim eve! boruyu düzeltcem diye bayağı bi uğraştım ama olmadı artı dirseklerde kırıldı takarken..benimde hevesim kırıldı tabii..

bana yalnızca boşluk göstercek cubuk lazım.forumda bir cok tarif var ama ben beceremem onları..

allah büyük,bakarsın gelir bi yerden:)

Üst Alt